Bases del concurs

1.-La sisena edició del concurs de curtmetratges MIL MIRADES tindrà lloc els dies 11 i 12 de maig de 2019 al barri de la Barceloneta de Barcelona.

2.-Pot participar-hi qualsevol persona o grup de persones.

3.-Per fer la inscripció cal enviar un correu electrònic posant les teves dades a la pestanya Inscripcions 2019 d’aquesta mateixa página, indicant el següent assumpte “Inscripció Concurs Mil Mirades – Edició 2019″ . En l’apartat missatge del vostre correu també heu d’incloure un nom o “nick” identificatiu de participació, nom que els/les integrants del grup hauran de mencionar en les seves comunicacions amb l’organització. Una persona i telèfon de contacte. Una vegada inscrits/es, els/les participants rebran la confirmació de participació en un període màxim de 48h.

4.-El període d’inscripció comença l’1 d’abril de 2019 i finalitza el 8 de maig de 2019.

5.-Els/les participants hauran de presentar-se el dia 11 de maig de 2018, de 10h a 12.00h del matí, al punt de trobada (l’organització comunicarà als/les participants la seva localització un cop s’hagin inscrit). Allà, l’organització facilitarà als/les participants les tres premisses  que hauran d’estar presents en la història: un espai, un objecte i una frase, que hauran de tenir una relació directa amb la trama, ja sigui a través del guió o de les imatges. 

6.-Els/les participants disposaran de 24h per rodar i muntar un curtmetratge d’una durada màxima de 4 minuts, incloent-hi els crèdits.

7.-En aquesta sisena edició del concurs MIL MIRADES, el curtmetratge haurà de pertànyer al gènere “CINEMA PROTESTA”. Dins d’aquest gènere, la temàtica és lliure.

8.-S’haurà de filmar dins dels límits del barri de la Barceloneta.

69.-Els/les participants hauran de disposar del seu propi material i equip, tant tècnic com humà, per rodar i muntar el seu curtmetratge. 

10.-El muntatge final del curtmetratge es lliurarà en el mateix punt de trobada, de les 10h a les 12h del matí del dia 12 de maig de 2019. S’haurà d’entregar en suport digital (USB) un arxiu en format .avi, .mov o .mp4 dins d’un sobre amb el títol del curtmetratge i nom o nick del grup a la solapa. Aquest sobre també ha d’incloure les dades identificatives dels/les participants i telèfon de contacte. Els USB dels equips es retornaran el dia de la Mostra.

11.-El fet que alguns/es participants optin per utilitzar software lliure en l’edició dels seus curtmetratges no impedirà que l’organització del Concurs, en cas que sigui necessari, utilitzi un programa d’edició diferent per unificar els materials audiovisuals que seran objecte de projecció pública. 

12.-En funció dels curtmetratges presentats, es podrà realitzar una selecció prèvia de les obres. L’organització es reserva el dret de desestimar aquells curtmetratges que consideri ofensius o no aptes per a la seva visualització pública.

13.-Els/les autors/es o productors/es autoritzen la projecció dels seus curtmetratges durant el Concurs i/o en promocions relacionades amb aquest. A la vegada, les persones que apareguin en el curtmetratge autoritzen l’ús de la seva imatge a afectes del concurs. 

14.-L’organització no es fa responsable de la vulneració dels drets de propietat intel·lectual que puguin generar les obres participants. 

15.-La Mostra dels curtmetratges participants serà el dia 12 de maig de 2019, a la sala d’actes del Centre Cívic de la Barceloneta a partir de les 20,30h, acte en el que es donaran a conèixer els/les guanyadors o guanyadores i es farà el lliurament de premis i Galàxies.

16.-Els arxius de les obres presentades romandran a la base de dades del Concurs. 

17.-L’organització designarà un jurat integrat per persones relacionades amb el món del cinema, l’audiovisual o la cultura i vinculades al barri. Les decisions del jurat seran inapel·lables.

18.-Premis:

– Primer premi:  350€

– Segon premi:  250€

– Tercer premi: 150€

– Menció especial “Gent del Barri”: Premi al millor curtmetratge realitzat per residents del barri de la Barceloneta, que consistirà en un sopar per un valor màxim de 30€ en un restaurant del barri. Optar a aquest premi no exclou optar a la resta de premis.

– Menció especial “Joves Talents”, al millor curtmetratge realitzat per joves (fins a 20 anys). El premi consistirà en quatre entrades pel cinema, per un valor màxim de 40€. Optar a aquest premi no exclou optar a la resta de premis.

– Premi del Públic: el públic assistent a la Mostra, mitjançant votació, escollirà el curtmetratge que rebrà aquest premi, i que consistirà en un abonament a les instal·lacions del Club Natació Atlètic-Barceloneta per cadascun dels/les integrants de l’equip guanyador durant el mes de Juny.

19.-Els curtmetratges participants (fragments o la seva totalitat) podran ser utilitzats per a la difusió del Concurs a la seva pàgina web, als mitjans de comunicació i a Internet.

20.-Per a ser premiada l’obra, serà imprescindible la presència d’algun dels membres de l’equip realitzador a la Mostra de curtmetratges en la que es lliuraran els premis.

21.-La participació en aquest concurs implica la total acceptació d’aquestes bases. Qualsevol incidència o situació no prevista en aquestes bases serà resolta segons el criteri de l’organització del concurs.