Bases del concurs

1.-La setena edició del Concurs de curtmetratges MIL MIRADES tindrà lloc els dies 28 i 29 de maig de 2022 al barri de la Barceloneta de Barcelona.

2.-Pot participar-hi qualsevol persona o grup de persones.

3.-Per fer la inscripció cal enviar un correu electrònic posant les vostres dades a la pestanya Inscripcions 2022 d’aquesta mateixa pàgina, indicant l’assumpte “Inscripció Concurs Mil Mirades – Edició 2022″ . En l’apartat missatge del vostre correu també heu d’incloure un nom o «nick» identificatiu de participació, nom que els/les integrants del grup hauran de mencionar en les seves comunicacions amb l’organització i una persona i telèfon de contacte. Una vegada inscrits/es, els/les participants rebran la confirmació de participació en un període màxim de 48h.

4.-El període d’inscripció comença l’1 d’abril de 2022 i finalitza el 27 de maig de 2022.

5.-Els/les participants hauran de presentar-se el dia 28 de maig de 2022, entre les 10h i les 12h del matí, al punt de trobada (l’organització comunicarà als/les participants la seva localització un cop s’hagin inscrit). Allà, l’organització facilitarà als/les participants les tres premisses  que hauran d’estar presents en la història: un espai, un objecte i una frase, que hauran de tenir una relació directa amb la trama, ja sigui a través del guió o de les imatges. 

6.-Els/les participants disposaran de 24h per rodar i muntar un curtmetratge d’una durada màxima de 4 minuts, incloent-hi els crèdits.

7.-En aquesta setena edició del Concurs MIL MIRADES, el curtmetratge haurà de pertànyer al gènere CINEMA FANTÀSTIC. Dins d’aquest gènere, la temàtica és lliure.

8.-S’haurà de filmar dins dels límits del barri de la Barceloneta.

69.-Els/les participants hauran de disposar del seu propi material tècnic i equip humà, per rodar i muntar el seu curtmetratge. 

10.-El muntatge final del curtmetratge es lliurarà entre les 10h i les 12h del matí del dia 29 de maig de 2022 d’una de les següents maneres:

  • Al mateix punt de trobada en suport digital (USB) un arxiu en format .avi, .mov, .mp4… dins d’un sobre amb el títol i durada del curtmetratge, nom/nick del grup a la solapa. Aquest sobre també ha d’incloure el nom de com a mínim un/a integrant de l’equip i un telèfon de contacte. (Els USB dels equips es retornaran després de la Mostra).
  • Via e-mail amb qualsevol aplicació per transferir arxius al correu electrònic milmirades@gmail.com amb la següent informació: títol i durada del curtmetratge, nom/nick del grup, nom de com a mínim un/a integrant de l’equip i un telèfon de contacte. (Aquesta informació és imprescindible)

11.-El fet que alguns/es participants optin per utilitzar software lliure en l’edició dels seus curtmetratges no impedirà que l’organització del Concurs, en cas que sigui necessari, utilitzi un programa d’edició diferent per unificar els materials audiovisuals que seran objecte de projecció pública. 

12.-En funció dels curtmetratges presentats, es podrà realitzar una selecció prèvia de les obres. L’organització es reserva el dret de desestimar aquells curtmetratges que consideri ofensius o no aptes per a la seva visualització pública.

13.-Els/les autors/es o productors/es autoritzen la projecció dels seus curtmetratges durant el Concurs i/o en promocions relacionades amb aquest. A la vegada, les persones que apareguin en el curtmetratge autoritzen l’ús de la seva imatge a efectes del Concurs. 

14.-L’organització no es fa responsable de la vulneració dels drets de propietat intel·lectual que puguin generar les obres participants. 

15.-La Mostra dels curtmetratges participants serà el dia 29 de maig de 2022, a la Sala d’Actes del Centre Cívic de la Barceloneta a partir de les 20h. També es podrà seguir la Mostra per streaming des de la web del Centre Cívic. En aquest acte es donaran a conèixer els/les guanyadors/es i es farà el lliurament de premis i Galàxies.

16.-Els arxius de les obres presentades romandran a la base de dades del Concurs. 

17.-L’organització designarà un jurat integrat per persones relacionades amb el món del cinema, l’audiovisual o la cultura i vinculades al barri. Les decisions del jurat seran inapel·lables.

18.-Premis:

– Primer premi:  350€

– Segon premi:  250€

– Tercer premi: 150€

– Menció especial «Gent del Barri»: Premi al millor curtmetratge realitzat per residents del barri de la Barceloneta, que consistirà en la inscripció i mensualitat gratuïta de 5 persones (màxim) de l’equip al Club Natació Atlètic-Barceloneta.

– Menció especial «Joves Talents», al millor curtmetratge realitzat per joves (fins a 20 anys). El premi consistirà en quatre entrades pel cinema, per un valor màxim de 40€.

19.-Els curtmetratges participants (fragments o la seva totalitat) podran ser utilitzats per a la difusió del Concurs a la seva pàgina web, als mitjans de comunicació i a Internet.

20.-Per a ser premiada l’obra, serà imprescindible la presència d’algun dels membres de l’equip realitzador a la Mostra de curtmetratges en la qual es lliuraran els premis.

21.-Per motius de la situació COVID-19, l’organització, conjuntament amb el Centre Cívic, prendrà totes les mesures necessàries i requerides per garantir en tot moment la seguretat dels/de les participants i espectadors/es.  Pel que fa a La Mostra, l’aforament és possible que sigui limitat. Els equips participants tindran garantides algunes entrades (encara no podem dir un número exacte), mentre que la resta d’integrants podran gaudir de La Mostra via streaming.

Uns dies abans de La Mostra i en funció de les notifications oficials amb respecte a la situació COVID, actualitzarem aquesta informació.

22.-La participació en aquest Concurs implica la total acceptació d’aquestes bases. En el cas de la participació de menors d’edat, aquests/es hauran d’anar acompanyats/des d’una persona adulta. Qualsevol incidència o situació no prevista en aquestes bases serà resolta segons el criteri de l’organització del Concurs.